Ljummen Medelhavssallad med ryggbiff

Recept på ljummen Medelhavssallad med ryggbiff

Betina Hastoft
Bjud på en ljummen, matig medelhavssallad med ryggbiff för köttätaren eller helstekt portabello för vegetarianen.
11 augusti, 2021
1:16

Efter reklamen: 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)

(1:16)

Slå på ljud

Ljummen Medelhavssallad med ryggbiff

Galet god sallad som passar till det mesta. Önskar du en hel vegorätt kan du byta ut biffen mot klyftpotatis eller helstekta portabellohattar.

Så gör du en ljummen Medelhavssallad med ryggbiff
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

4 ryggbiffar olivolja, till stekning
Salt och nymalen svartpeppar

Medelhavssallad:

4 paprikor i olika färger
2 rödlökar
3 tomater
3 vitlöksklyftor
2 zucchini
4 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
50 g sardellfiléer

Till servering:

25 g oliver
Vitost
1 näve slätbladig persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär stora bitar av paprikan, lägg dem med skinnsidan uppåt tillsammans med klyftad lök och tomater, hel vitlök och zucchini i stavar på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja och baka i ugnen i 30 minuter. Dra bort skinnet från paprikan och skalet från vitlöken och släng det. Mosa ihop vitlöken med balsamico och finhackade sardeller. Vänd runt röran bland grönsakerna. Strö över oliver, vitost och hackad persilja.
  2. Stek eller grilla köttet ett par minuter i olja på varje sida. Krydda med salt och peppar. Låt vila några minuter och skär sedan upp. Servera till Medelhavssalladen.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft