Linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater

Recept på linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater

Skovdal Nordic
I den här matiga linssalladen döljer sig godsaker som spenat, valnötter och soltorkade tomater. Perfekt att ta med på picknicken eller ställa på buffébordet!
19 april, 2022
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Slå på ljud

Linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater

Mycket matig sallad som håller sig fräsch länge på buffébordet.

Så gör du en matig linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater
Skovdal Nordic

12 bufféportioner

Du behöver:

3 dl pärlkorn
6 dl torkade gröna linser
200 g färsk spenat
200 g valnötter
1 ekologisk citron
220 g soltorkade tomater i olja
1 dl kapris
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka pärlkorn, och gröna linser enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
  2. Skölj och torka spenaten. Hacka valnötterna grovt. Riv och pressa citronen.
  3. Vänd ihop pärlkorn, linser, spenat, valnötter, citronsaft, citronskal, olivolja, soltorkade tomater (även oljan i burken) och kapris i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Recept och foto: Skovdal Nordic