Bjud på linguine med tomater, dill och musslor

Recept på linguine med tomater, dill och musslor

Columbus Leth
Bjud på en lyxig pasta med tomater, dill och musslor. Välj musslorna du föredrar eller efter vad som finns tillgängligt i skaldjursdisken!
10 januari, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Linguine med tomater, dill och musslor

Använd blåmusslor eller vongole, eller en blandning av olika musslor, efter tillgång och smak.

Så gör du linguine med tomater, dill och musslor
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

1 kg musslor
400 g linguine
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja till stekning
100 g dadeltomater
1 ½ dl vitt vin
1 stort knippe dill
3 msk mascarpone
1 ekologisk citron, skal och saft

Garnering:

Dill

Gör så här:

  1. Rengör och sortera musslorna. Kassera de öppna och skadade. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala lök och vitlök och stek i olja i en panna. Skölj och halvera tomaterna och låt dem koka med i 2 minuter. Häll på vin, låt det ånga bort och tillsätt musslorna. Ånga musslorna i 2 minuter under lock. Rör om och ånga dem i ytterligare 1 minut under lock.
  3. Mixa dillen med mascarpone, citronsaft och fint rivet citronskal med stavmixer. Blanda ner blandningen i den nykokta pastan.
  4. Vänd ner pastan och lite kokande vatten i musslorna. Garnera eventuellt med mer dill på toppen.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft