4 portioner
Linguine med chorizo och räkor:
300 g linguine
100 g torkad chorizo
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja till stekning
500 g skalade ishavsräkor
Avokadopesto:
40 g pinjekärnor
1 klyfta vitlök
1 bunt basilika
1 mogen avokado
1/2 ekologisk citron, saften
2 msk olivolja
100 g fetaost
Garnering:
Mangold
Några basilikablad
Gör avokadopeston så här:
- Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna.
- Lägg dem i en minihackare tillsammans med skalad vitlök och basilikablad.
- Gröp ut avokadoköttet med en sked och lägg i minihackaren.
- Tillsätt citronsaft, olja och feta och mixa till en jämn och smidig pesto.
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet.
- Skär chorizon i skivor.
- Skala och hacka vitlöken.
- Stek vitlöken i olja i 1 minut.
- Tillsätt chorizo och stek på medelvärme i 3 minuter.
- Tillsätt räkor och stek 1 minut.
- Vänd ner pastan bland chorizo och räkor.
- Servera rätten direkt från pannan, strö basilika och mangold över och ställ fram avokadopeston som tillbehör.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: