Linguine med chorizo och räkor

Recept på linguine med chorizo och räkor

Bjud på smakrik pasta med sting! Denna linguine med chorizo och räkor är en riktig vinnare. Garnera med mangold och basilika.
10 januari, 2020

4 portioner

Linguine med chorizo och räkor:

300 g linguine

100 g torkad chorizo

1/2 vitlöksklyfta

1 msk olivolja till stekning

500 g skalade ishavsräkor

Avokadopesto:

40 g pinjekärnor

1 klyfta vitlök

1 bunt basilika

1 mogen avokado

1/2 ekologisk citron, saften

2 msk olivolja

100 g fetaost

Garnering:

Mangold

Några basilikablad

Gör avokadopeston så här:

  1. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna.
  2. Lägg dem i en minihackare tillsammans med skalad vitlök och basilikablad.
  3. Gröp ut avokadoköttet med en sked och lägg i minihackaren.
  4. Tillsätt citronsaft, olja och feta och mixa till en jämn och smidig pesto.

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet.
  2. Skär chorizon i skivor.
  3. Skala och hacka vitlöken.
  4. Stek vitlöken i olja i 1 minut.
  5. Tillsätt chorizo och stek på medelvärme i 3 minuter.
  6. Tillsätt räkor och stek 1 minut.
  7. Vänd ner pastan bland chorizo och räkor.
  8. Servera rätten direkt från pannan, strö basilika och mangold över och ställ fram avokadopeston som tillbehör.
Recept på linguine med chorizo och räkor

Linguine med chorizo och räkor.

Av: Gitte Heidi Rasmussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Räk- och fetaostlinguine med spenat

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: