Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Lingonsill

18 dec, 2012 
AvJenny Norberg
Här ger lingon och pepparrot smak åt sillfiléerna. De röda bären tillför både fruktighet och en aning beska, medan den peppriga roten bidrar med ett pikant smaktillskott. Det här är en god och annorlunda sillinläggning med bett. Ät den gärna till knäckebröd brett med örtsmör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lingonsill.
Lingonsill.

1 burk

Du behöver:

420 g urvattnade skinnfria saltsillar (2 burkar)

2 silverlökar

1 syrligt grönt äpple

2 msk pepparrot (riven)

ev lingon till garnering

Till lagen:

3 dl vatten

2 dl strösocker

3/4 dl ättika (24 procent)

2 dl lingon (färska eller frysta)

Gör så här:

Koka upp vatten, socker, ättika och lingon. Låt lagen kallna. Skölj sillfiléerna noga och skär dem i centimetertjocka bitar. Skiva löken tunt och kärna ur, skala och tärna äpplet. Riv pepparroten. Varva sill, lök, äpple, pepparrot och lag i en kruka eller burk. Låt stå i minst 2 dygn med lock. Servera direkt ur burken eller slå upp sillen i en skål och garnera med lite färska lingon.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons