Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Limefromage med yuzu

24 feb, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på limefromage med yuzu
Limefromage är en frisk dessert som piggar upp efter en tung middag. Smaksätt med yuzu och garnera med små påskägg.
Annons
Så gör du alkoholfri Virgin Pina ColadaBrand logo
Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Limefromage med yuzu

Pigg och citrussmakande.

Avsluta middagen med limefromage med yuzu

4 portioner

Du behöver:

3 ägg
1 ¼ dl strösocker
2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 lime
½ dl yuzusaft

Annons

Till servering:

50 g vit choklad
1 lime
Små påskägg
1 näve röd oxalis

Gör så här:

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna ljusa och luftiga med hälften av sockret med elvisp. Vispa tills sockret är helt upplöst. Vispa grädden med elvisp. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
  2. Vispa äggvitorna fasta med elvisp i en ren skål. Vispa försiktigt ner resten av sockret, lite i taget. Skölj limefrukterna, riv skalen fint och pressa saften. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull i det vatten som är kvar. Tillsätt lime- och yuzusaft. Rör ner gelatinet i äggulorna och limeskal efter smak. Vänd försiktigt ner vispgrädden och till sist äggvitorna. Fördela fromagen i 4 små skålar eller glas och ställ kallt i minst 3 timmar, gärna över natten.
  3. Pynta med hyvlad vit choklad, en limeskiva, påskägg och oxalis. Servera genast.

Foto: Columbus Leth och Lene Samsø

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons