8 personer
Kexbotten:
250 g havrekex
125 g smör
1 msk farinsocker
1/4 tsk salt
Limekräm:
600 g söt kondenserad mjölk
6 äggulor
6 limer, pressad saft + rivet skal från 2
Till servering:
2 1/2 dl vispgrädde
1 lime, rivet skal
ätbart bladguld
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160°. Krossa kexen fint, gärna i en blender eller matberedare. Smält smöret i en kastrull, rör ner kex- smulor, farinsocker och salt. Pressa ut blandningen i en pajform på 24 cm i diameter i ett jämnt lager med baksidan av en sked. Förgrädda botten i 10 minuter.
- Rör ihop den kondenserade mjölken och äggulor i en bunke med visp. Tillsätt limesaft och finrivet limeskal, spara lite till dekoration, och vispa till smeten tjocknar lite.
- Fördela krämen i det förbakta pajskalet och grädda pajen i ugnen i 15 minuter på 160°. Ta pajen ur ugnen och låt svalna på galler. Sätt i kylen i minst 3 timmar eller över natten.
- Vispa grädden tills den formar mjuka toppar och fördela på pajen. Dekorera med rivet limeskal och eventuellt lite bladguld.

Key lime pie med grädde.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft