Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Libanesisk råbiff med löjrom på danskt rågbröd

05 okt, 2015 
AvRedaktionen
Med miniråbiffar som tilltugg på festen kommer du garanterat att imponera på gästerna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Libanesisk råbiff med löjrom på danskt rågbröd.
Libanesisk råbiff med löjrom på danskt rågbröd.

12 tilltugg

Du behöver:

400 g oxfilé

1 rödlök

2 msk olivolja

1–2 tsk spiskummin

1⁄2 mild röd chilifrukt

1 kruka färsk mynta

6 skivor danskt rågbröd

40 g löjrom

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Putsa och ta bort eventuella senor från oxfilén. Skrapa eller mixa den till råbiff. 2. Finhacka rödlöken. Lägg undan en matsked till garnering.

Smaksätt oxfilén med rödlök, olivolja, spiskummin, finhackad chili, fint skuren mynta, flingsalt och svartpeppar. Smaka av.

Skär ut rundlar av rågbrödet och fördela råbiffen på varje brödbit, gärna med hjälp av en mindre stans. 5. Servera med löjrom på toppen och strö över lite finhackad rödlök.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons