Sprödstekt levain med ägg och pecorino
Matig macka med krämigt ägg och en massa grönt.
4 portioner
Du behöver:
4 skivor levainbröd
25 g smör till stekning
5 msk olivolja till stekning
Salt
4 ägg
200 g kålskott
Nymalen svartpeppar
Till servering:
50 g pecorino
1 näve vattenkrasse
Gör så här:
- Stek levainskivorna spröda i en varm stekpanna med smör och olivolja. Krydda med salt och ta från värmen.
- Tillsätt lite olja i stekpannan, knäck äggen och stek tills vitorna är fasta men gulan fortfarande rinnig. Krydda med salt.
- Skölj och torka kålskotten. Stek i en panna och höj värmen i 1–2 minuter så de faller ihop. Krydda med salt och peppar.
- Lägg stekt ägg och kålskott på brödet, riv lite ost över, garnera med vattenkrasse och servera.
Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen