Sprödstekt levain med ägg och pecorino

Recept på sprödstekt levain med ägg och pecorino

Stine Christiansen
En matig macka passar såväl till frukost, som brunch eller en enkel middag. Ja, denna sprödstekta levain med ägg och pecorino passar i stort sett alla tillfällen!
06 juli, 2021
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Sprödstekt levain med ägg och pecorino

Matig macka med krämigt ägg och en massa grönt.

4 portioner

Du behöver:

4 skivor levainbröd
25 g smör till stekning
5 msk olivolja till stekning
Salt
4 ägg
200 g kålskott
Nymalen svartpeppar

Till servering:

50 g pecorino
1 näve vattenkrasse

Gör så här:

  1. Stek levainskivorna spröda i en varm stekpanna med smör och olivolja. Krydda med salt och ta från värmen.
  2. Tillsätt lite olja i stekpannan, knäck äggen och stek tills vitorna är fasta men gulan fortfarande rinnig. Krydda med salt.
  3. Skölj och torka kålskotten. Stek i en panna och höj värmen i 1–2 minuter så de faller ihop. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg stekt ägg och kålskott på brödet, riv lite ost över, garnera med vattenkrasse och servera.

Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen

Missa inte

Lyxig levainmacka med avokado och stenbitsrom

Avokadotoast deluxe!

Så lyckas du med brödbaket – våra bästa tips och knep

Baka som ett proffs!

Club sandwich med rostbiff och dijonmajonnäs

Kungen av alla mackor!