Leila Lindholms klimatsmarta Earth Hour-bakelse

Silky Vegan Chocolate Mousse Pie av Leila Lindholm.

I samband med Earth Hour 2016, världens största miljömanifestation, har Leila Lindholm tagit fram en klimatsmart bakelse med chokladmousse, som dessutom är hälsosam, veganvänlig och sagolikt god.
19 mars, 2016

Hur gick dina tankar när du skapade Earth Hour-bakelsen?

– För mig är det viktigt att vi konsumerar mat hållbart; att vi äter smartare och väljer rätt råvaror – det är det bästa vi kan göra för att ta hand om vår planet. Jag vill inspirera andra att äta mer veganmat och vegetarisk kost. Årets Earth Hour bakelse är såväl klimatsmart som hälsosam – och dessutom sagolikt god, berättar Leila.

Earth Hour 2016 går av stapeln lördag 19 mars klockan 20.30-21.30 lokal tid.

Silky Vegan Chocolate Mousse Pie

Pajbotten:

175 g skalade, rostade hasselnötter

1 1⁄2 dl urkärnade dadlar

Chokladmousse:

4 avokado

2–3 msk kakao av god kvalitet

1⁄2 tsk vaniljpulver

3⁄4 dl agavesirap

1 nypa flingsalt

Mörk choklad av god kvalitet till garnering

Gör så här:

  1. Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare. Tryck ut massan till en botten i pajform.
  2. Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren till en slät mousse. Fyll pajskalet.
  3. Garnera pajen med hyvlad mörk choklad.
Silky Vegan Chocolate Mousse Pie av Leila Lindholm.

Silky Vegan Chocolate Mousse Pie av Leila Lindholm.

Fler recept hittar du här.