Laxrulle med wasabi på rostat rågbröd

Recept på laxrulle med wasabi på rostat rågbröd

Kombinationen lax och wasabi är så mycket mer än bara sushi. Wasabi mixad med färskost och rökt lax gifter sig med det klassiska rågbrödet.
04 februari, 2021

Laxrulle med wasabi på rostat rågbröd

En klassiker på buffébordet (och så himla enkelt att göra)!

8 bufféportioner

Du behöver:

300 g rökt lax i skivor
150 g färskost
2 tsk wasabi
2 tsk citronsaft
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

1 knippe färsk dill

Till servering:

6 skivor rågbröd

Gör så här:

  1. Lägg ett ark plastfolie på köksbänken. Lägg laxskivorna sida vid sida ovanpå plasten så de bildar en rektangel. Låt skivorna överlappa varandra lite.

  2. Blanda färskost med wasabi, citronsaft, salt och peppar och bred ut i ett tunt lager ovanpå laxen. Hacka dillen fint och strö över färskostsröran. Rulla stramt ihop till en roulad på längden, se till att plasten inte rullas in. Slå in den färdiga rullen i plastfolie och lägg i frysen minst 2 timmar, gärna till nästa dag.
  3. Rosta rågbrödet och ta ut 16 cirklar ur det med ett litet glas eller något som har liknande diameter som laxrullen. Skär laxrullen i 16 tjocka skivor med en vass kniv. Fördela dem på rågbröden och garnera med dill.

Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Sparris med wasabipotatismos