Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

L'Avventura öppnar i gammal biograf

24 jan, 2018 
AvHanna Carlsson
L'Avventura ligger på Sveavägen 77 i Stockholm.
Nyöppnade restaurangen L'Avventura har förvandlat den före detta biografen Metropol-Palais till en italiensk kvarterskorg, modell större. Bakom satsningen står Stureplansgruppen.
Annons

I den gamla biografen Metropol-Palais står nu röda sammetssoffor, vita dukar och olivträd från Italien. Film har bytts ut mot mat när den nyöppnade italienska restaurangen L’Avventura har flyttat in.

Restaurangen, med ambitionen att vara en klassisk kvarterskrog men i ett större och ambitiösare utförande, består av två barer och en stämningsfull matsal med sex meter i takhöjd och stuckaturer samt väggmålningar av Nils Asplund. Här kan vänner och familjer ses för att njuta av klassiska italienska rätter som antipasto, pasta och pizza.

Stureplansgruppen står bakom satsningen.
Stureplansgruppen står bakom satsningen.

Bakom satsningen står Stureplansgruppen och ett kök under ledning av Karl Ljung, Laura Marino och Jens Bergstrand. Målet är att förkroppsliga vad en italienare utanför Italien ska vara; lättsam, familjär och högkvalitativ.

Annons

– Vår ambition är ingen annan än att ta ”italienaren” till en ny nivå, tanken är att fånga essensen av det som är Italien, säger krögare Karl Ljung.

L’Avventura ligger på Sveavägen 77 och öppnar den 24 januari 2018. Restaurangen och barerna har öppet tisdag-lördag mellan 17-01.

Njut av italiensk mat i röda sammetssoffor.
Njut av italiensk mat i röda sammetssoffor.

Artikeln publicerades först på Residence.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons