Lättlagad och lyxig höstmeny av Markus Aujalay

Lättlagad och lyxig höstmeny av Markus Aujalay.

Markus Aujalay är stjärna på att laga lättsam, lyxig mat och här lånar vi tre recept ur hans kokbok "Markus mat". Perfekta rätter att förgylla hösten med!
18 oktober, 2018

FÖRRÄTT:

Svamptoast med parmesan och persilja

Svamptoast toppad med riktigt med parmesanost och lite hackad persilja. Servera direkt när toasten är klar, då smakar den allra bäst!

Till receptet >>

Svamptoast med parmesan och persilja.

Svamptoast med parmesan och persilja.

HUVUDRÄTT:

Spaghetti med lammbolognese och riven getost

Prova varianten av bolognese på lammfärs för omväxlings skull. Att hetta till den med chiliflakes gör att smaken tar för sig rejält.

Till receptet >>

Spaghetti med lammbolognese och riven getost.

Spaghetti med lammbolognese och riven getost.

EFTERRÄTT:

Hjortron med vaniljkräm och rågsmulor

Nordiska smaker som friska hjortron och krispiga rågsmulor serveras med en läcker vaniljkräm. Ett perfekt avslut på en måltid!

Till receptet >>

Hjortron med vaniljkräm och rågsmulor.

Hjortron med vaniljkräm och rågsmulor.

Recept: Markus Aujalays

Ur: Markus mat (Nygren & Nygren)
Foto: Ingvar Eriksson