Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Lättlagad krämig lasagnette

24 nov, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på krämig lasagnette
Columbus Leth
Lasagne är en favoriträtt hos många men det tar ju tid att göra. Denna lättlagade lasagnette är en snabbare variant med farfalle istället för lasagneplattor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Krämig lasagnette

Lasagnette är en lite snabbare variant av lasagne med farfalle istället för lasagneplattor.

Annons

4 portioner

Du behöver:

250 g farfalle
1 mozzarella

Köttfärssås:

1 stor lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
½ zucchini
1 msk olivolja, till stekning
450 g nötfärs
2 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 msk herbes de Provence
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk strösocker
1 msk balsamvinäger
2 dl färdig köttbuljong
2 ½ dl standardmjölk
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 näve bladpersilja

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna, skär i små tärningar. Skölj zucchini, skär i små tärningar. Fräs lök, vitlök, morötter och zucchini i olja i en stekpanna på medelvärme i 3–4 minuter.
  2. Tillsätt nötfärs, höj värmen och bryn färsen väl. Tillsätt mjöl, paprika och herbes de Provence och rör om noga. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, socker och vinäger och rör om. Tillsätt buljong och mjölk och låt såsen koka upp. Sänk till medelvärme och låt såsen puttra under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200° och smörj en ugnsform med lite smör. Vänd runt pastan i köttfärssåsen i pannan och häll sedan allt i formen. Tillaga lasagnetten i 25 minuter.
  4. Skär mozzarellan i bitar. Ta ut lasagnetten och fördela den skivade mozzarellan ovanpå. Ställ tillbaka formen i ugnen i ca 10 minuter, tills pastan är genomkokt och osten är gyllene.
  5. Ta ut lasagnetten, låt den svalna och sätta sig en stund. Strö över nyhackad persilja innan servering.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons