Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Lars Wallin och Enzo Bartoli Rosato – vin och mode i skimrande möte

20 mar, 2024 
AvNami Kawakita
Lars Wallin och Enzo Bartoli Rosato – vin och mode i skimrande möte
Lagom till våren lanserar Lars Wallin och Enzo Bartoli Rosato ett samarbete där vinet draperats i couture. Den 9 april kliver den limiterade upplagan in på Systembolagets hyllor och gör roséutbudet snäppet vackrare i år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckescoachen #2 - Mörkt och ljust rosévin – det här är skillnadenBrand logo
Dryckescoachen #2 - Mörkt och ljust rosévin – det här är skillnaden

För fem år sedan träffades modeskaparen Lars Wallin och Enrico Gobino, marknadschef på MGM Mondo del Vino och producent av vinerna från Piemonte. Ända sedan första mötet har de drömt om att förena sina passioner för mode och vin och nu har drömmen äntligen gått i uppfyllelse.

Den limiterade upplagan av Enzo Bartoli Rosato
Den limiterade upplagan av Enzo Bartoli RosatoNami Kawakita
Annons

En skimrande dröm

Etiketten på flaskan ger känslan av att tyget är draperat runt kanterna och flaskan har även fått en kork av glas, tanken är att man ska kunna återanvända flaskan efter den druckits upp. Som att det inte räckte har Lars Wallin även skapat en otroligt vacker smokingklänning med släp, självklart i rosa. Couture-klänningens och den nya etikettens former och visuella uttryck är en symbol för Lars Wallins tolkning av Enzo Bartoli Rosato och rosésäsongen.

Lars Wallin klänning är en skimrande dröm i rosa

– Det har varit väldigt roligt att få göra det här unika samarbetet tillsammans med mina vänner Enrico Gobino och Andreas Wickman på Lively Wines, och att jag fick möjligheten att göra min tolkning av rosévinet i form av en couture-klänning av de finaste italienska tygerna. Klänningen får även ett band med texten *Fabulous in rosé * Enzo Bartoli* Edizione Lars Wallin* Suddenly the world seems to be such a perfect place*, säger Lars Wallin.

Annons

Den skimrande klänningen är en fröjd att se på med sina lager på lager av sidenorganza och tyll. Där grunden är en skimrande siden-charmeuse med invävda silvertrådar som skapar en metallisk effekt. Tygerna är producerade av den anrika texttillverkaren Canepa vid Comosjön och klänningen kommer att bäras vid ett par utvalda tillfällen innan den auktioneras ut.

Med smak av Piemonte

Huvudfokus för Enzo Bartoli är att producera autentiska Piemonteviner i olika stilar så att de kan vara tillgängliga för alla. Varje vin lyfter fram de många aspekterna av den komplexa och mångsidiga regionen.

Druvorna i cuvéen, Enzo Bartoli Rosato Piemonte DOC, kommer främst från kalk- och leriga jordar, som ger upphov till lätta, runda och fräscha viner. Rosévinet har en skimrande blekrosa färg med frisk och bärig smak. Här finns somriga toner av smultron, vattenmelon och persika. Gott att dricka som det är eller till lätta rätter av fisk, kyckling och sallad. Livet blir lite lättare med rosé i glaset!

Enzo Bartoli Rosato (77940) finns på Systembolaget från den 9 april och kostar 139 kronor.

Enzo Bartoli Rosato (77940) finns på Systembolaget från den 9 april och kostar 139 kronor.

Foto: Hampus Forssander

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons