Lagom till våffeldagen – nu kommer chokladbollsvåfflan

Gör något alldeles extra till våffeldagen. Testa den nya kombinationen Delicatoboll och våffla. En smarrig efterrätt som kombinerar det bästa av två världar.
22 mars, 2018

Hallon och lakrits, lime och koriander, pommes frites och ketchup. Det finns en rad härliga kombinationer. Ny på listan är chokladboll och våffla. Detta smarriga recept gör våffeldagen till något alldeles extra.

Recept för Chokladbollsvåfflan:

För cirka 4-6 våfflor behöver du:
En sats våffelsmet
Två Delicatobollar

Tips på topping:

Delicatoboll
Glass
Grädde
Chokladsås
Vad du än tycker är gott!

Gör så här:

1. Sätt våffeljärnet på medelhög värme.

2. Smula två Delicatobollar till mindre bitar och blanda ihop våffelsmeten efter recept.

3. Häll i ungefär en halv deciliter smet i järnet.

4. Smula på bollarna och täck sedan chokladsmulorna med mer smet.

5. Stäng järnet och vänta tills våfflorna är gyllenbruna.

6. Toppa med förslagsvis glass och en klick grädde.

7. NJUT!

 

Källa och foto: Delicato

Läs också:

7 spännande mattrender du måste ha koll på inför 2018

Får du alltid ner efterrätten trots att du är mätt? Då har du ”dessertmage”

Årets roligaste mattrend är här – crossushin