Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Lagom till våffeldagen – nu kommer chokladbollsvåfflan

22 mar, 2018 
AvHanna Carlsson
Gör något alldeles extra till våffeldagen. Testa den nya kombinationen Delicatoboll och våffla. En smarrig efterrätt som kombinerar det bästa av två världar.
Annons

Hallon och lakrits, lime och koriander, pommes frites och ketchup. Det finns en rad härliga kombinationer. Ny på listan är chokladboll och våffla. Detta smarriga recept gör våffeldagen till något alldeles extra.

Recept för Chokladbollsvåfflan:

För cirka 4-6 våfflor behöver du:
En sats våffelsmet
Två Delicatobollar

Tips på topping:

Delicatoboll
Glass
Grädde
Chokladsås
Vad du än tycker är gott!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Gör så här:

1. Sätt våffeljärnet på medelhög värme.

2. Smula två Delicatobollar till mindre bitar och blanda ihop våffelsmeten efter recept.

3. Häll i ungefär en halv deciliter smet i järnet.

4. Smula på bollarna och täck sedan chokladsmulorna med mer smet.

5. Stäng järnet och vänta tills våfflorna är gyllenbruna.

6. Toppa med förslagsvis glass och en klick grädde.

7. NJUT!

 

Källa och foto: Delicato

Läs också:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons