Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

7 enkla och goda recept gjorda på rester

09 mar, 2018 
AvJoel Linde
Att äta rester är för många en självklarhet, men visst kan det känns lite tråkigt att värma på samma mat för tredje dagen i rad? Här är sju tips på hur du enkelt gör om dina rester till helt nya rätter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Tacorester blir till tacopaj

Har du ätit tacos och fått massa mat över? Då är det superenkelt och gott att göra en paj av det. Roligt med omväxling, och betydligt enklare att göra matlåda av!

Du hittar receptet på tacopajen här.
Du hittar receptet på tacopajen här.

2. Rotfrukter och broccoli blir till brocollibollar med rostade rotfrukter

Kokta rotfrukter är inte alltid så skojiga att värma på igen, men de kan enkelt få nytt liv i ugnen och paras ihop med smakrika broccolibollar.

Du hittar receptet på brocollibollarna här.
Du hittar receptet på brocollibollarna här.

3. Lite plock i kylen blir till omelett med skinka och broccoli

Lite överbliven broccoli, smörgåsskinka och några ägg kan lätt vispas ihop till en stor omelett i ugn.

Annons
Du hittar receptet på omeletten med skinka och broccoli här.
Du hittar receptet på omeletten med skinka och broccoli här.

4. Veckans rester blir till mustig gryta

Ofta blir det lite mat kvar efter flera måltider under veckan, och i stället för att värma på allt och göra en omaka blandning går det många gånger att göra en gryta av alltihop.

Du hittar receptet på den mustiga grytan här.
Du hittar receptet på den mustiga grytan här.

5. Gamla ostkanter blir till fettucine Alfredo

Alla som gillar ost har ställts inför prövningen tusentals gånger, att ta vara på den sista osten. Med det här receptet ser man snarare fram emot att osten ska ta slut! Frys in kanterna tills du har tillräckligt många.

Annons
Du hittar receptet på fettucine Alfredo här.
Du hittar receptet på fettucine Alfredo här. Tryck här för veganskt recept (på engelska.)

6. Makaroner och lite vad som helst blir till makaronilåda

Makaroner är en basvara i många skafferier. Tillsammans med till exempel crème fraîche, ost, krossade tomater, och/eller valfria grönsaker och köttbitar kan det bli en väldigt god låda.

Du hittar receptet på makaronilåda här.
Du hittar receptet på makaronilåda här. Bild via Hemmets journal.

7. Allt blir till pyttipanna

Pyttipanna uppstod av rester, så det här är egentligen bara back to basics. Släng i allt överblivet gott du har i kylskåpet i en stekpanna och fräs upp det till en personlig pytt. Snabbt, gott och väldigt enkelt.

Annons
Du hittar receptet på pyttipanna här.
Du hittar receptet på pyttipanna här.

Fler tips: 5 smarta saker att göra av matresterna

Broccolisoppa med krutonger – av rester!
Broccolisoppa med krutonger – av rester!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons