Kycklingspett med grillad sallad och rödlöksyoghurt
05 maj, 2025
AvCarolina Soudah
Lägg inte bara kycklingspetten på grillen, lägg även salladen och andra grönsaker på gallret. Det blir så himla gott!
Annons
Kycklingspett med grillad sallad och rödlöksyoghurt
Testa att grilla salladen som tillbehör. Supergott!
Annons
4 portioner
Tid: 40 minuter
Du behöver:
400 g kycklingfiléer
Marinad:
1 msk olivolja
½ msk kinesisk soja
¼ citron, rivet skal och pressad saft
½ vitlöksklyfta
½ msk honung
½ msk hackad färsk rosmarin
Salt och peppar
Tillbehör:
2 hjärt- eller gemsallad
1 msk olivolja
200 g små tomater
½ knippe salladslök
Salt och svartpeppar
Rödlöksyoghurt:
½ liten rödlök
1 ½ dl grekisk yoghurt
1 tsk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Putsa och dela varje kycklingfilé i bitar. Blanda olja, soja, citronskal, citronsaft, skalad och riven vitlök, honung, rosmarin, salt och peppar, och vänd ner kycklingen i marinaden. Låt marinera i 20 minuter, gärna längre.
- Rödlöksyoghurt: Skala och finhacka rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt vinäger. Salta och peppra. Låt stå i 5 minuter innan yoghurten blandas ner. Smaka av med salt och peppar.
- Trä upp kycklingen på blötlagda trägrill spett. Grilla spetten ca 15 minuter. Vänd ett par gånger. Kontrollera att köttet är genomstekt. Varmhåll medan grönsakerna förbereds.
- Pensla salladen med lite olivolja. Blanda tomater och salladslök i bitar med lite olivolja. Grilla salladen på galler och grönsakerna i en panna på grillen eller stek till fin färg. Salta och peppra.
- Lägg upp sallad och resterande grönsaker med kycklingspetten. Servera med rödlöksyoghurten.
Foto: Eva Hilden
Annons