Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kycklingspett med grillad sallad och rödlöksyoghurt

05 maj, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på kycklingspett med grillad sallad och rödlöksyoghurt
Eva Hilden Smith
Lägg inte bara kycklingspetten på grillen, lägg även salladen och andra grönsaker på gallret. Det blir så himla gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: Hel kyckling i ugnBrand logo
Mer för mindre: Hel kyckling i ugn

Kycklingspett med grillad sallad och rödlöksyoghurt

Testa att grilla salladen som tillbehör. Supergott!

Annons

4 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

400 g kycklingfiléer

Marinad:

1 msk olivolja
½ msk kinesisk soja
¼ citron, rivet skal och pressad saft
½ vitlöksklyfta
½ msk honung
½ msk hackad färsk rosmarin
Salt och peppar

Tillbehör:

2 hjärt- eller gemsallad
1 msk olivolja
200 g små tomater
½ knippe salladslök
Salt och svartpeppar

Rödlöksyoghurt:

½ liten rödlök
1 ½ dl grekisk yoghurt
1 tsk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar

Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Gör så här:

  1. Putsa och dela varje kycklingfilé i bitar. Blanda olja, soja, citronskal, citronsaft, skalad och riven vitlök, honung, rosmarin, salt och peppar, och vänd ner kycklingen i marinaden. Låt marinera i 20 minuter, gärna längre.
  2. Rödlöksyoghurt: Skala och finhacka rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt vinäger. Salta och peppra. Låt stå i 5 minuter innan yoghurten blandas ner. Smaka av med salt och peppar.
  3. Trä upp kycklingen på blötlagda trägrill spett. Grilla spetten ca 15 minuter. Vänd ett par gånger. Kontrollera att köttet är genomstekt. Varmhåll medan grönsakerna förbereds.
  4. Pensla salladen med lite olivolja. Blanda tomater och salladslök i bitar med lite olivolja. Grilla salladen på galler och grönsakerna i en panna på grillen eller stek till fin färg. Salta och peppra.
  5. Lägg upp sallad och resterande grönsaker med kycklingspetten. Servera med rödlöksyoghurten.

Foto: Eva Hilden

Annons