Kycklingklubbor med krispig kesosallad

Recept på kycklingklubbor med krispig kesosallad

Columbus Leth
Ha lite tålamod och låt kycklingklubborna marinera i två timmar, minst! Smaken blir så mycket godare! Servera tillsammans med en krispig kesosallad med äpple och edamamebönor.
28 januari, 2022
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Slå på ljud

Kycklingklubbor med krispig kesosallad

Smakrik kyckling och knaprig sallad, finger lickin’ good!

Laga kycklingklubbor med krispig kesosallad
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

1 msk farinsocker
¼ dl soja
¼ dl olivolja
2 msk limejuice
12 kycklinglår

Krispig sallad med keso:

300 g spetskål
1 äpple
1 avokado
200 g edamamebönor, frysta
½ ekologisk citron
200 g keso
1 knippe färsk dill
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Rör ihop farinsocker, soja, olja och limejuice till en marinad i en stor skål. Klappa kycklinglåren torra och vänd ner dem väl i marinaden. Låt kycklinglåren marinera i kylen i minst 2 timmar.
  2. Sätt på ugnen på 200° varmluft. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och fördela kycklinglår och marinad i formen. Stek kycklinglåren i ugnen i cirka 25 minuter, tills de är fint gyllene och genomstekta.
  3. Ansa och skär spetskålen fint. Skölj äpplet och skär det i små tärningar. Skala och skär avokado i små tärningar. Tina de frysta edamamebönorna. Pressa saften av citronen och rör ihop den med keso och finhackad dill i en skål. Krydda med salt och peppar. Vänd kesodressingen tillsammans med alla grönsaker, och servera salladen i en skål tillsammans med de marinerade kycklinglåren.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth