Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill

15 apr, 2017
AvRedaktionen
Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill.
Den här läckra kycklinggrytan har fått smak av fänkål och härlig dill! Servera gärna potatis till, men ris eller bulgur går också fint.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 kycklingfiléer

1/2 fänkål

1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

1 dl sockerärter

2 tsk olivolja

1 dl vitt vin

2 dl matlagningsgrädde

1 msk koncentrerad kycklingfond

2 dl babyspenat

1/2 dl finhackad dill

salt och peppar

kokt potatis (till servering)

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj alla grönsaker. Strimla fänkålen och paprikan. Finhacka vitlöken. Bryn kyckling, fänkål, paprika, vitlök och sockerärter i olivolja. Tillsätt vinet, grädden och fonden. Låt grytan sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, cirka 10 minuter. Vänd i babyspenaten och dillen, smaka av med salt och peppar. Servera kokt potatis till.

Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill.
Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons