Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Kryddig sillsallad med ägg

25 mar, 2020 
AvRedaktionen
Recept på kryddig sillsallad med ägg
Vad vore påsken utan sill? Denna kryddiga sillsallad med ägg är ett måste! Servera med rågbröd och kokta ägg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

300 g potatis, gärna fast sort

3 ägg

2 schalottenlökar

4 hela matjesfiléer

1 handfull färsk körvel eller persilja

Salt och svartpeppar:

Dressing:

1 msk senap

½ msk vitvinsvinäger

1 tsk strösocker

½ dl olivolja

Till servering:

Rågbröd

Gärna ett par kokta ägg

Garnering:

Valfri kryddört

Gör så här:

  1. Skala potatisarna och koka dem i 15 minuter.
  2. Lägg försiktigt ner äggen i kokande vatten och låt dem småkoka i 9 minuter.
  3. Låt äggen svalna i kallt vatten innan de skalas.
  4. Slå vattnet från potatisarna och låt dem svalna.
  5. Skala och hacka lökarna fint.
  6. Skär sillfiléerna i små bitar.
  7. Hacka ägg och kryddgrönt.
  8. Rör ihop senap med vinäger och socker och tillsätt oljan droppvis, lite i taget, tills dressingen samlar ihop sig.
  9. Skär potatisarna i tärningar och vänd ihop med sill, lök, hackat ägg, kryddörter och dressing.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Garnera med lite kryddörter och servera gärna med rågbröd och ett par extra kokta ägg.
Recept på kryddig sillsallad med ägg
Kryddig sillsallad med ägg.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Lättlagad örtig matjessillskrans

3 nya recept på inlagd sill av Frida Ronge

Röra med sill, potatis och ägg i glas

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons