Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Krispig rödkålssallad med bacon

26 okt, 2015 
AvRedaktionen
Lika vacker som god sallad med rödkål. Pigg kål passar perfekt till salt bacon och krämig mögelost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig rödkålssallad med bacon.
Krispig rödkålssallad med bacon.

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 litet rödkålshuvud

2 paket bacon, 240 g

150 g blåmögelost

Dressing:

4 msk olivolja

1 msk vit balsamicovinäger

1 vitlöksklyfta

1 msk flytande honung

1 tsk fransk senap

salt och peppar

Gör så här:

Strimla kålen och lägg på ett stort fat. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Krossa bara vitlöksklyftan och låt den ligga och dra i dressingen. Ta bort den innan dressingen ringlas över kålen. Blanda runt. Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Smula osten över salladen och lägg på det knapriga baconet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons