Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Krämig risotto med nyponrosor och vilda örter

28 apr, 2017
AvRedaktionen
Krämig risotto med nyponrosor och vilda örter.
Klassiskt recept på krämig risotto. Piffa upp risotton med nyponrosblommor och vilda örter som maskros och kirskål.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

5 msk olivolja

2 schalottenlökar (finhackade)

200 g avorioris

2 dl vitt vin

1 citron, rivet skal och saft

salt och svartpeppar från kvarn

1/2 tsk socker

7 dl upphettad grönsaksbuljong

12 nyponrosblommor

100 g vilda örter (t ex maskros och kirskål)

1 msk smör

100 g parmesanost (hyvlad)

Gör så här:

Hetta upp olja i en kastrull och fräs schalottenlöken tills den är genomskinlig men inte fått färg. Häll i riset och låt det fräsa med i 2–3 minuter. Tillsätt vinet och låt det sjuda tills vinet har absorberats. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, salt, peppar, socker och rör om. Tillsätt varm grönsaksbuljong lite i taget under ständig omrörning tills risotton är krämig. Plocka blombladen, skölj kryddorna och torka. Hacka 2/3 av kryddorna. Rör i smör och parmesan i risotton tillsammans med de hackade kryddorna och två tredjedelar av blombladen. Strö över resten vid servering.

Krämig risotto med nyponrosor och vilda örter.
Krämig risotto med nyponrosor och vilda örter.

Recept och foto: Anke Schütz

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons