Krämig löjromssill
- AvAnna Wendt
- AvLinn Grubbström
Den här krämiga löjromssillen blir utan tvekan julbordets stjärna!
KRÄMIG LÖJROMSSILL
Använd färdig inläggningssill och gör din egen smaksättning.
6–8 bufféportioner
DU BEHÖVER:
1 pkt inläggningssill, t ex 5-minuters inläggningssill á 420 g
1 1/2 msk finhackad rödlök + 1/2 msk till garnering
1 1/2 msk finhackad hackad gräslök + 1/2 msk till garnering
1 msk finhackad hackad dill + 1/2 msk till garnering
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk citronskal
2 msk löjrom, regnbågsrom eller stenbitsrom + ca 1–2 msk till garnering
GÖR SÅ HÄR:
- Häll av lagen från sillen och dela sillfiléerna i 2–3 cm breda bitar. Lägg i en rymlig skål eller bunke.
- Skala löken och hacka den fint. Hacka gräslök och dill fint.
- Blanda ner lök, crème fraiche och majonnäs i sillen. Blanda i 2/3 av rommen och 2/3 av de finhackade örterna. Smaka av med citronskal och ställ kallt.
- Vid servering: Toppa med lite rom, finhackad rödlök, gräslök, dill och finrivet citronskal.
Foto: Lisa Björner och Peter Kam
