Krämig grön ärtsoppa med basilikaolja

Grön ärtsoppa

Bjud på en härligt grön ärtsoppa. Krämig, pigg och grön – en härlig förrätt! Toppa med färska ärtskott och servera den kall för bästa upplevelse.
06 mars, 2020

4 portioner

Du behöver:

1 ½ schalottenlök

600 g frysta, tinade gröna ärter

6 dl kall kycklingbuljong eller grönsaksbuljong

1 dl matlagningsgrädde

Salt och svartpeppar

200 g kokta svarta bönor eller linser

3 tsk basilikaolja

Garnering:

Färska ärtskott

Till servering:

Grillat eller rostat bröd, gärna levain

Gör så här:

1. Hacka löken grovt och lägg i en blender eller matberedare tillsammans med gröna ärter.

2. Tillsätt buljongen och grädde och mixa till en grön, finfördelad soppa.

3. Smaka av med salt och peppar.

4. Låt stå kallt fram till servering.

5. Fördela de svarta bönorna eller linserna i små skålar och skeda soppan över.

6. Droppa lite basilikaolja över och garnera med ärtskott vid servering.

7. Grillat eller rostat bröd smakar gott till.

Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa.

Av: Emma Martiny, Julie Hey, Columbus Leth
Foto: Winnie Methmann, Nina Malling, Columbus Leth, Betina Hastoft

LÄS MER:

Helgmeny med ärtsoppa, torskrygg och cheesecake

Enkel och lyxig crème ninon-soppa

Så uppdaterar du soppan med lyxiga toppings

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: