Krabbpaj med spenat & dill

16 maj, 2010

4 personer

Tid: 60 minuter

Många tror att det är krångligt att laga paj, men det stämmer inte. Om pajdegen tillreds en dag i förväg smakar den ännu bättre. Snåla inte med dillen. Man kan också använda färsk krabba eller crabsticks.

Pajskal:

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl vetekli

125 g smör

1/2 tsk örtsalt

Fyllning:

200 g fryst bladspenat

4 msk dill, finhackad

2 burkar krabba (à 170 g)

3 ägg

3 dl mjölk

1 tsk salt eller thailändsk fisksås

1 krm svartpeppar

Lägg mjöl och kli i en skål. Skär smöret i bitar och blanda genom att hacka till en smulig massa. Häll i 1 1/2 msk vatten och örtsalt och arbeta till en smidig deg. Låt vila i kylen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Grädda skalet i 15 minuter i ugn.

Tina spenaten och krama ur vattnet. Hacka dillen och låt krabban rinna av. Lägg krabbkött och spenat i pajskalet. Vispa ägg, mjölk, fisksås och peppar. Häll blandningen över det fyllda pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 20–30 minuter, äggstanningen ska ha fått fin färg. Servera med sallad och bröd.

Att dricka till:

Les Aubepines Tokay-Pinot Gris från Alsace, Frankrike (nr 12200) 107 kronor. Kryddigt och blommigt vitt vin som är torrt men med en fyllig druvsötma och toner av citrus.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: