Krabbpaj med spenat & dill

16 maj, 2010

4 personer

Tid: 60 minuter

Många tror att det är krångligt att laga paj, men det stämmer inte. Om pajdegen tillreds en dag i förväg smakar den ännu bättre. Snåla inte med dillen. Man kan också använda färsk krabba eller crabsticks.

Pajskal:

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl vetekli

125 g smör

1/2 tsk örtsalt

Fyllning:

200 g fryst bladspenat

4 msk dill, finhackad

2 burkar krabba (à 170 g)

3 ägg

3 dl mjölk

1 tsk salt eller thailändsk fisksås

1 krm svartpeppar

Lägg mjöl och kli i en skål. Skär smöret i bitar och blanda genom att hacka till en smulig massa. Häll i 1 1/2 msk vatten och örtsalt och arbeta till en smidig deg. Låt vila i kylen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Grädda skalet i 15 minuter i ugn.

Tina spenaten och krama ur vattnet. Hacka dillen och låt krabban rinna av. Lägg krabbkött och spenat i pajskalet. Vispa ägg, mjölk, fisksås och peppar. Häll blandningen över det fyllda pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 20–30 minuter, äggstanningen ska ha fått fin färg. Servera med sallad och bröd.

Att dricka till:

Les Aubepines Tokay-Pinot Gris från Alsace, Frankrike (nr 12200) 107 kronor. Kryddigt och blommigt vitt vin som är torrt men med en fyllig druvsötma och toner av citrus.