Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Julens bästa köttbullar med dijon och crème fraiche

26 nov, 2024
AvAnna Wendt
Recept på köttbullar med dijon och crème fraiche
Klas Sjöberg
Ge julbordets köttbullar en spännande twist och smaksätt med dijon och crème fraiche. Ett recept du kommer få dela med dig av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkorBrand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Köttbullar med dijon och crème fraiche

Med lite dijon i smeten får köttbullarna en härlig smak. Laga dem i ugnen, så blir de extra saftiga.

Annons

6 bufféportioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 ägg
¾ dl ströbröd
½ dl crème fraiche, 38 %
1 msk dijonsenap
1 gul lök
500 g nötfärs
1 tsk kryddpepparkorn, mortlade
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymalen
2 msk smör till stekning

Gör så här:

  1. Blanda ägg, ströbröd, crème fraiche och senap. Låt det svälla ca 10 minuter.
  2. Skala och riv löken på rivjärnets grövsta del. Blanda ner löken och färsen i blandningen med ströbröd. Tillsätt kryddpeppar, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225°. Forma smeten till köttbullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen 8–10 minuter eller tills köttbullarna känns färdiga rakt igenom. Ta ut och låt dem svalna. Förvara köttbullarna kallt fram till servering.
  4. Vid servering: Stek köttbullarna i smör runtom tills de är genomvarma och har fin färg.

Foto: Klas Sjöberg

Annons