Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Enkla drinkar med Koskenkorva Vodka 7 Botanicals

04 maj, 2023 
AvNami Kawakita
Enkla drinkar med Koskenkorva Vodka 7 Botanicals
Lagom till att vi börjar planera midsommarfirandet på allvar kommer årets upplaga av den populära Koskenkorva Vodka 7 Botanicals som är inspirerad av midsommartraditionen att plocka sju sorters blommor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så blandar du en midsommarshot i fyra enkla stegBrand logo
Så blandar du en midsommarshot i fyra enkla steg

Ett tydligt sommartecken är att den omåttligt populära vodkan Koskenkorva Vodka 7 Botanicals återigen är tillbaka! Med sin smakrika och expressiva insida samt blomstrande och expressiva utsida hyllar skapelsen Nordens ljus och långa sommarnätter och hämtar sin inspiration från vår midsommartradition att plocka sju sorters blommor.

En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är just den att plocka sju olika sorters växter som man sedan lägger under huvudkudden, så drömmer vi om vår framtida äkta hälft. I Koskenkorva Vodka 7 Botanicals sammanflätas det gedigna hantverket med midsommarens gåtfullhet och resulterar i en fantastisk produkt både invändigt som utvändigt.

Annons

Doft och smak i 2023 års utgåva kännetecknas som tidigare av klassiska uppfriskande citrusaktiga aromer samt inslag från växtriket. I år består de blommiga och örtiga tonerna av björk, tranbär och ljung. Utöver detta finns tydliga och förtjusande toner av rökighet i både doft och smak, en tribut till de traditionsenliga midsommareldarna i Finland.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals (56328) är en nyhet sedan den 2 maj och kan beställas till din närmaste Systembolagsbutik.
Koskenkorva Vodka 7 Botanicals (56328) är en nyhet sedan den 2 maj och kan beställas till din närmaste Systembolagsbutik.

Årets begränsade upplaga är den fjärde i ordningen i den folkkära serien och den unika sommarvodkan har sedan den introducerades belönats med flera prestigefulla priser i den framstående tävlingen Spirits Business Vodka Masters varav en guldmedalj 2021.

Annons

– Konsumenter värdesätter genuina produkter som är kopplade till en specifik plats och som bär på och berättar en historia. Därför är jag otroligt stolt över att kunna presentera årets version av den här vodkan som gör just det. Det här är ett måste till sommarens tillställningar och avnjuts bäst som en shot eller som bas i en läcker sommardrink, säger Heini Suominen, Senior Brand Manager på Anora.

Två enkla drinkar med Koskenkorva Vodka 7 Botanicals

Midsummer Martinez

Midsummer Martinez med Koskenkorva Vodka 7 Botanicals som bas

Du behöver:

30 ml Koskenkorva Vodka 7 Botanicals (2023 edition)
30 ml Vermouth
1 stänk Triple Sec (förslagsvis Kron Hantverkslikör Triple Sec)
2 stänk Angostura bitter
Valfria blommor till garnering

Annons

Gör så här:

Mät upp alla ingredienser i ett mixerglas, häll på is och rör om. Sila ned i ett högt glas och dekorera med valfria blommor. Servera!

Botanical & Tonic

Blommig Botanical & Tonic

Du behöver:

40 ml Koskenkorva Vodka 7 Botanicals (2023 edition)
Valfri mängd Tonic
Apelsinskal till garnering

Gör så här:

Fyll upp ett vinglas med is och häll i vodkan. Fyll på med tonic, rör om och dekorera med apelsinskal.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons