Kladdkaka med kaffefrosting

Recept på kladdkaka med kaffefrosting

Peter Kam
Lyxa till kladdkakan med en otroligt god kaffefrosting och du blir årets fika-hjälte!
06 september, 2022
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset
1:34

Efter reklamen: Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

(1:34)

Slå på ljud

Kladdkaka med kaffefrosting

En ovanligt elegant (och god!) kladdkaka.

Baka en kladdkaka med kaffefrosting
Peter Kam

8 portioner

Du behöver:

100 g smör
2 ägg
250 g (2 ¾ dl) socker
150 g (2 ½ dl) vetemjöl
40 g (1 dl) kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt frosting
100 g mjukt smör
300 g färskost, naturell
4 msk florsocker
4 msk kakao
4 msk starkt nybryggt kaffe
1 msk strössel

Så bakar du bästa fikabrödet: babka med mörk choklad och pistach

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° och klä en springform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker lätt med elvisp. Tillsätt smöret och vispa ihop smeten.
  3. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och vispa ihop. Häll i formen och grädda ca 20 minuter – den ska vara mjuk och lite ogräddad i mitten. Låt kakan svalna i formen på galler och ställ den sedan i kylen minst 1 timme.
  4. Kaffeglasyr: Vispa smöret luftigt med elvisp. Vispa ner färskost, florsocker och kakao. Rör ner kaffet (om glasyren är väldigt fast, tillsätt upp till en msk vatten). Spritsa frostingen över kakan och strö över strössel.

Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Se klippet här!

Foto: Peter Kam