Spröda kikärtsbiffar med avokadokräm

Recept på spröda kikärtsbiffar med avokadokräm

Columbus Leth
Spröda små kikärtsbiffar som dippas i avokadokräm – godare än så här blir det inte!
24 februari, 2023
Så gör du en lyxig laxsallad
0:54

Efter reklamen: Så gör du en lyxig laxsallad

(0:54)

Slå på ljud

Spröda kikärtsbiffar med avokadokräm

Frasiga nuggets med god dipp.

Spröda små kikärtsbiffar är gjorda för att dippas i avokadokräm
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

200 g kikärter, blötlagda
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
1 tsk rökt paprikapulver
Salt
2 msk olivolja
1 näve färsk koriander
3 dl färsk majs, eller fryst tinad
2 dl neutral olja till stekning

Avokadokräm:

2 mogna avokador
1 vitlöksklyfta
1 msk limesaft
1 msk olivolja
Salt

Till servering:

1 näve färsk koriander
1 grön chili
1 lime

Så gör du egna kycklingnuggets – enklare än du tror

Gör så här:

  1. Låt kikärterna rinna av, skala lök och vitlök och mixa i matberedare. Smaka av med citronsaft, paprika och salt. Tillsätt olja och mixa färsen slät. Hacka koriandern grovt och vänd ner i färsen ihop med majsen. Forma färsen till ca 16 biffar med handen och en blöt sked. Lägg dem i 1–2 cm het olja i en stor stekpanna och platta till lätt med skeden. Stek tills gyllene. Salta lätt.
  2. Dela avokadorna, ta ur kärnan och blanda köttet med vitlök, lime och olja i matberedare. Smaka av med salt.
  3. Servera kikärtsbiffarna med tillbehören.

Foto: Columbus Leth