Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ketobollar: vårens nyttigaste (och godaste) snack

20 apr, 2018
AvRebecca Wictor
Enkelt, nyttigt och gott. Bara att frossa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dessa morotskaksbollar är inte bara världens bästa mellis när du är sötsugen men vill vara nyttig. De är väldigt enkla att göra!

För den som följer den senaste trenden inom dieter (Ketogen kost – en extrem variant av LCHF) funkar även dessa bollar som ett riktigt bra alternativ till efterrätt, då de knappt rubbar din sockerbalans! Nyttigt, sött och gott alltså. Kan inte bli bättre.

Keto Morotskaksbollar

raw food, morotsbollar, nyttiga kokosbollar

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Ingredienser:

200 gram färskost

1,5 dl kokosmjöl

1 msk stevia

1/2 msk vaniljextrakt

1 msk kanel

1/2 tsk muskotnöt

2,5 dl rivna morötter

1 dl finhackade pecannötter

2,5 dl koksflingor

Så här gör du:

Vispa ihop färskost, kokosmjöl, stevia, vaniljextrakt, kanel och muskotnöt. Vänd sedan ner de rivna morötterna och nötterna. Forma smeten till cirka 16 bollar och rulla i kokosflingor.

Annons

Foto: IBL

Läs mer:

Energirika raw food-bollar med smak av citron och kokos

Så gör du nyttig vegansk fudge med jordnötssmör

Recept: Vegansk overnight oats med chiafrö och mango lassi

Annons