Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Kanel- och mandelkakor

01 jun, 2010 
AvSuzanne Ribbing
Här kan du själv välja hur stora bitar mandel du vill ha. Du kan även blanda i andra nötter som du gillar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kanel- och mandelkakor.
Kanel- och mandelkakor.

15 kakor

Du behöver:

3 äggvitor

200 g mandel (malen)

2 dl socker

1 tsk kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa äggvitorna hårt. Blanda malen mandel, socker och kanel. Vänd ner äggvitorna lite i taget i den torra blandningen, det finns risk att smeten blir för lös om du häller i all äggvita på en gång. Klappa ut 2 längder av smeten och rulla dem i socker eller klicka ut till lagom stora kakor och vänd i socker. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt, grädda mitt i ugnen i 8–9 minuter. Om du har rullat ut till längder, skär dem i bitar när de är färdigbakade.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons