Kammusslor med ramslöksmajo

Recept på kammusslor med ramslöksmajo

Columbus Leth
Kammusslor med ramslöksmajo är en lyxig och läcker förrätt med fina, klassiska smaker.
17 maj, 2021
0:58

Efter reklamen: 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

(0:58)

Kammusslor med ramslöksmajo

Ramslök kan du byta ut mot färsk spelat och 1 vitlöksklyfta. Servera gärna i vackra musselskal.

Så gör du kammusslor med ramslöksmajo
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

12 kammusslor
4 ramslöksblad
25 g Västerbottensost
4 msk ströbröd
30 g smör ramslöksmajo
8 ramslöksblad
1 äggula
1 ägg
1 tsk dijonsenap
2 tsk sherryvinäger
2 dl smakneutral olja
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på grillfunktion. Smörj ett ugnsfast fat med lite smör och fördela kammusslorna däri. Har du musselskal smörjer du dem och lägger ner musslorna. Skölj och torka ramslöksbladen och hacka dem fint. Riv osten grovt.
  2. Blanda ramslöksblad, ost, ströbröd och smör i en skål. Fördela blandningen över musslorna. Ställ in fatet i ugnen i 6–8 minuter, tills toppingen har smält och fått fin färg.
  3. Skölj och torka ramslöksbladen till majon. Lägg i en behållare för stavmixer. Tillsätt äggula, ägg, senap och vinäger. Sätt ner stavmixern i den höga behållaren utan att börja mixa.
  4. Häll oljan över mixerhuvudet och börja mixa ihop majonnäsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer vinäger.
  5. Servera de gratinerade kammusslorna med ramslöksmajo.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Missa inte

3 lyxiga och lättlagade skaldjursrecept

Finstämda smaker med en asiatisk touch!

Så gör du en underbart god paella med torsk

En enkelbiljett till Spanien, tack!

4 lyxiga tilltugg och förrätter med skaldjur

Lyxigt, lättlagat och fantastiskt gott!