Frisk kall rabarber- och äppelsoppa

Recept på kall rabarber- och äppelsoppa

Columbus Leth
Ingen rätt är komplett utan efterrätt och efter en tung middag kan det vara gott med något lätt och friskt. Bjud på denna kalla rabarber- och äppelsoppa som serveras med en klick lättvispad grädde.
26 mars, 2021

Kall rabarber- och äppelsoppa

Använd gärna fruktbitarna som silas bort från soppan till fruktsallad, glass eller liknande.

Så gör du en kall rabarber- och äppelsoppa
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

250 g rabarber
3 äpplen
1 ekologisk citron
1 vaniljstång
4 dl vatten
Ca 1 ½ dl (150 g) strösocker
1 msk majsstärkelse

Garnering:

Röd skogssyra eller citronmeliss

Till servering:

Skorpor
Lättvispad grädde

Gör så här:

  1. Ansa rabarbern och kärna ur äpplena. Skär rabarber och äpplen i grova tärningar.
  2. Skiva citronen och fyll en stor kastrull med rabarber, äppelbitar, vatten, citronskivor och vaniljstång. Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.
  3. Stäng av värmen och låt stå och dra i 30 minuter. Sila bort frukten och slå tillbaka vätskan i kastrullen. Smaka av med socker och ge soppan ett snabbt uppkok. Ta bort eventuellt skum.
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ut lite i taget i soppan, tills den får önskad konsistens. Tänk på att den tjocknar lite mer när den kallnar. Låt soppan kallna helt i kylskåp.
  5. Garnera med röd skogssyra eller citronmeliss och servera med skorpor och lättvispad grädde.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Rabarbersufflé med pistaschglass

Servera vårens finaste smak i en fluffig sufflé.

Rabarberpaj med vaniljkräm och pistaschnötter

En sommarklassiker som heter duga!

11 oväntade fakta om rabarber

Rabarber är en älskad ingrediens i många efterrätter, men visste du det här om rabarber?