Kalasgod pannkakstårta

26 maj, 2023 
AvKarolina Svensk
AvAnna Söderberg
Recept på kalasgod pannkakstårta
Alla älskar pannkakstårta – särskilt en som är fylld med en mix av hallon, grädde och färskost!
Annons
Så gör du en somrig Bellini med hallon
Så gör du en somrig Bellini med hallon

Kalasgod pannkakstårta

Överraska någon du tycker om med en hög och fin pannkakstårta. Den här är fylld med hallonfluff och toppas med färska hallon.

Överraska med en kalasgod pannkakstårta
Alexandra Ydevall

6–8 portioner

Annons

Du behöver:

3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
8 dl mjölk
4 ägg
Smör till stekning

Hallonfluff:

100 g hallon
300 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Ev röd hushållsfärg

Fyllning:

3 dl hallonsylt

Garnering:

Färska hallon

Gör så här:

  1. Vispa ihop mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa till en slät smet.
  2. Stek pannkakor i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida.
  3. Hallonfluff: Koka hallonen i några minuter och passera genom en trådsil. Kyl ner hallonpurén. Vispa puré, färskost och florsocker tills alla klumpar är borta. Tillsätt grädden, lite i taget, och vispa till en bredbar konsistens. Tillsätt ev röd hushållsfärg.
  4. Till servering: Varva pannkakorna på varandra med hallonfluff och hallonsylt. Toppa tårtan med hallonfluff och hallon.

Foto: Alexandra Söderberg

Annons
Innehåller annonslänkar