Julsallad med rödbetor och apelsin
Rödgrön sallad med smak av apelsin och knapriga nötter.
4 portioner
Du behöver:
2 apelsiner
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt och peppar
2 rödbetor
1 stor näve färsk grönkål
300 g färsk rödkål
6 valnötter

Hummersallad med grape och avokado
Gör så här:
- Skär ut/filea apelsinklyftorna. Rör ihop en marinad av citronsaft, olivolja, salt och peppar.
- Skala och riv rödbetorna. Skölj och dela grönkålen i mindre bitar. Skala bort de yttre bladen på rödkålen och skiva den tunt.
- Vänd ner rödbeta, grönkål och rödkål i marinaden och låt dra i minst 30 minuter. Vänd ner apelsinfiléerna i salladen, strö över grovhackade valnötter och servera.
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk