Cookies in a jar – juliga chokladkakor att ge bort
14 okt, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Ge bort en gåva som mottagaren har användning av – som en burk med färdiga kakingredienser. Bara att tillsätta smör och ägg och in i ugnen. Genialiskt!
Annons
Cookies in a jar – juliga chokladkakor
Fyll en glasburk med de torra ingredienserna till juliga chokladkakor och ge den som en söt gå-bort-present tillsammans med receptet.
Annons
1 burk
Tid: 10 minuter
Du behöver:
100 g vetemjöl (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
150 g farinsocker (2 dl)
50 g havregryn, grovvalsade (ca 1,3 dl)
1 tsk mald kanel
60 g mörka chokladknappar
60 g vita chokladknappar
50 g torkade tranbär
Ingredienser vid bakning:
75 g smör, rumsvarmt
1 ägg
Gör så här:
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. Häll blandningen i botten av en stor glasburk.
- Lägg på farin i ett jämnt lager, följt av havregryn och kanel. Packa lagren ordentligt så att de ligger fint i burken.
- Fyll sedan på med mörka chokladknappar, vita chokladknappar och tranbär. Sätt på locket.
- Skriv en lapp med receptet och ge bort tillsammans med burken.
- Vid bakning: Sätt ugnen på 200°. Häll hela burkens innehåll i en stor skål och tillsätt smör och ägg. Rör ihop till en jämn deg.
- Forma degen till kulor stora som valnötter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter tills de är gyllene. Låt svalna på galler.
Foto: Betina Hastoft
Annons