Jordgubbsmousse med vit choklad

Recept på jordgubbsmousse med vit choklad

Bjud på läcker jordgubbsmousse! Denna variant med vit choklad är fräsch, full av smak och helt oemotståndlig.
01 april, 2020

12 bufféportioner

PS! Förbered moussen och låt stå i kylen. Sedan går den snabbt att servera.

Du behöver:

9 gelatinblad

600 g frysta, tinade jordgubbar

6 msk färskpressad citronsaft

3 tsk vaniljsocker

9 msk florsocker

6 dl vispgrädde

Garnering:

600 g färska jordgubbar

ätbara blommor eller blad

9 msk jordgubbs- eller hallonpulver

Riven vit choklad

Gör så här:

  1. Blöt upp gelatinet i kallt vatten.
  2. Koka upp jordgubbarna i en kastrull med citronsaft, vaniljsocker och florsocker.
  3. Koka i 15 minuter, under omrörning så det inte bränns.
  4. Mixa jordgubbskoket med stavmixer till en puré.
  5. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i den varma purén under omrörning.
  6. Låt blandningen svalna till 37° men låt den inte stelna helt.
  7. Vispa upp grädden och vänd ner i den ljumma purén.
  8. Fördela moussen i små formar eller glas och låt stå kallt i ett par timmar tills den satt sig.
  9. Ansa de färska jordgubbarna.
  10. Servera jordgubbsmoussen med jordgubbar och garnera gärna med ätbara blommor eller örter, hallonpulver och riven vit choklad.
Recept på jordgubbsmousse med vit choklad

Jordgubbsmousse med vit choklad.

Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Citronmoussetårta med glaze och vit choklad

Brownie med hallonmousse och chokladganache

Grillad ananas med vit choklad-mousse

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: