Jordgubbsmousse med vit choklad
- AvRedaktionen
Bjud på läcker jordgubbsmousse! Denna variant med vit choklad är fräsch, full av smak och helt oemotståndlig.
12 bufféportioner
PS! Förbered moussen och låt stå i kylen. Sedan går den snabbt att servera.
Du behöver:
9 gelatinblad
600 g frysta, tinade jordgubbar
6 msk färskpressad citronsaft
3 tsk vaniljsocker
9 msk florsocker
6 dl vispgrädde
Garnering:
600 g färska jordgubbar
ätbara blommor eller blad
9 msk jordgubbs- eller hallonpulver
Riven vit choklad
Gör så här:
- Blöt upp gelatinet i kallt vatten.
- Koka upp jordgubbarna i en kastrull med citronsaft, vaniljsocker och florsocker.
- Koka i 15 minuter, under omrörning så det inte bränns.
- Mixa jordgubbskoket med stavmixer till en puré.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i den varma purén under omrörning.
- Låt blandningen svalna till 37° men låt den inte stelna helt.
- Vispa upp grädden och vänd ner i den ljumma purén.
- Fördela moussen i små formar eller glas och låt stå kallt i ett par timmar tills den satt sig.
- Ansa de färska jordgubbarna.
- Servera jordgubbsmoussen med jordgubbar och garnera gärna med ätbara blommor eller örter, hallonpulver och riven vit choklad.
Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Citronmoussetårta med glaze och vit choklad