Jordgubbscheesecake
Hur gör man jordgubbscheesecake ännu godare? Jo, serverar den på en botten gjord på chokladcookies.
Jordgubbscheesecake
Vi skämmer bort oss med lyxig cheesecake gjord på chokladcookies.
6 portioner
Du behöver:
Botten:
75 g smör
250 g cookies med chokladbitar
Jordgubbsfyllning:
4 gelatinblad
150 g jordgubbar
125 g (ca 2 dl) florsocker
1 ekologisk lime
100 g färskost, naturell
2 ½ dl vispgrädde
Topping:
200 g jordgubbar
Gör så här:
- Smält smöret på svag värme i en kastrull. Kör kakorna i mixer och blanda med smöret. Fördela massan i en form, ca 20x15 cm, och tryck till ordentligt. Ställ i kylen.
- Jordgubbsfyllning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält över vattenbad. Snoppa och skölj jordgubbarna och kör med florsocker i en blender till puré. Tillsätt finrivet limeskal, limesaft och färskost och rör ihop till en jämn röra.
- Häll gelatinet i jordgubbspurén och rör raskt ihop. Vispa grädden med elvisp i en skål och vänd ner i jordgubbskrämen. Fördel krämen i ett jämnt lager över cookiebottnen. Ställ i kylen i minst 3 timmar.
- Snoppa jordgubbarna, skölj och torka och skär i skivor. Skär kakan i fina fyrkanter och toppa med jordgubbarna och servera genast.
Foto: Columbus Leth
