Bakad cheesecake med bär

Recept på bakad cheesecake med bär

Columbus Leth
Lyxig, bakad cheesecake med blandade bär på en klassisk digestivebotten? Ja tack!
06 september, 2022
Chokladcupcakes med salt kola-frosting
0:51

Efter reklamen: Chokladcupcakes med salt kola-frosting

(0:51)

Slå på ljud

Bakad cheesecake med bär

Mäktig och lyxigt god!

Så gör du en bakad cheesecake med bär
Columbus Leth

8 portioner

Du behöver:

200 g digestivekex
50 g mandlar
1 msk socker
150 g smör

Fyllning:

1 vaniljstång
400 g naturell färskost
2 dl gräddfil
1 ½ dl socker
3 ägg
2 msk rivet citronskal
200 g hallon, blåbär, björnbär
1 dl socker

Magisk mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten

Gör så här:

  1. Mixa kex och mandel fint i en mixer, och blanda med socker i en skål. Smält smöret och vänd ner i kexblandningen. Tryck ut kexblandningen i botten av en springform på cirka 24 cm i diameter och ställ kallt medan du gör fyllningen.
  2. Fyllning: Sätt ugnen på 175° varmluft. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vanilj med färskost, gräddfil och 1 ½ dl socker i en skål och vispa ihop det med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje ägg. Vänd ner finrivet citronskal och häll det i springformen.
  3. Skölj och torka bären och blanda dem försiktigt med det sista sockret (1 dl). Lägg försiktigt bären ovanpå kakan.
  4. Grädda kakan i cirka 1 timme och 15 minuter (tills den stelnat). Ta ut ur ugnen och låt svalna något, placera sedan kakan i kylen i cirka 6 timmar, gärna över natten.

Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Se klippet här!

Foto: Columbus Leth