Mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten

Recept på mjökchoklad-cheesecake på chokladkexbotten

STINE CHRISTIANSEN
Denna mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten bakar du enkelt utan ugn och toppar med din favoritchoklad.
15 mars, 2022
Strösslig godisskål i choklad
0:31

Efter reklamen: Strösslig godisskål i choklad

(0:31)

Slå på ljud

Mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten

Förförande läcker chokladkaka som inte kräver ugn!

Så bakar du en mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten
STINE CHRISTIANSEN

8 bitar

Du behöver:

300 g chokladkex
150 g smör, smält fyllning
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
4 äggulor
35 g (3 msk) strösocker
¼ tsk vaniljpulver
400 g naturell färskost
200 g mjölkchoklad

Garnering:

Maltesers, Kit Kat eller annan choklad

Gör så här:

  1. Klä botten på en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Klä kanten med tårtplast eller plastfolie. Krossa kexen till fint smul i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och rör ner i kexblandningen. Pressa ut kexmixen i ett jämnt lager i botten på springformen. Låt stå kallt i 30 minuter.
  2. Färskostskräm: Blöt gelatinbladen i 5 minuter i en skål med kallt vatten. Värm upp grädden i en kastrull, till strax under kokpunkten. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i den varma grädden. Ställ åt sidan i ca 5 minuter.
  3. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver ljust och luftigt med elvisp. Tillsätt färskosten och den ljumma grädden och rör försiktigt ihop till en slät kräm. Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  4. Rör ner den smälta chokladen i färskostskrämen. Häll krämen ovanpå kexbotten i formen och låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar, gärna över natten.
  5. Lossa försiktigt kakan ur botten och plasten, lägg upp på serveringsfat. Garnera med chokladgodis och servera.

Foto: Stine Christiansen