Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Jordgubbscheesecake – så gör du

06 jun, 2025
Recept på jordgubbscheesecake
En riktigt bra jordgubbscheesecake har en krämig fyllning och en frasig botten. Dekorera med hela färska jordgubbar och ätbara blommor för maffig effekt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Jordgubbscheesecake

Somrig, söt och oemotståndlig – jordgubbscheesecake är en dessert som alltid gör succé. Med krämig fyllning, friska jordgubbar och en frasig botten är den lika vacker att se på som god att äta.

Annons

12 bufféportioner

Tid: 35 minuter + tid i frys och ugn

Du behöver:

16 digestivekex
1 dl hasselnötter, rostade
100 g smör
500 g jordgubbar
125 g hallon
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
250 g mascarpone
400 g färskost

Topping:

500 g jordgubbar
125 g hallon
Ätbara blommor

Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Gör så här:

  1. Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med en kniv. Läggi hasselnötterna och mixa till smulor. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i botten på en springform, ca 22 cm i diameter, och låt stå i frysen i ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°. Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda botten i ca 10 minuter. Låt kallna.
  3. Mosa ihop jordgubbar, hallon och socker till en fin puré. Vispa grädden i en bunke. Vispa mascarpone och färskost krämigt i en annan lite större bunke. Tillsätt jordgubbspurén och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i springformen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen över natten.
  4. Ta fram cheesecaken 30–40 minuter före servering. Dekorera med blommor och jordgubbar.

Foto: Lisa Björner

Annons