Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Jonas Cramby: 5 tips till grillfesten

01 jul, 2017 
AvRedaktionen
Memphis dry ribs och poblano-potatissallad.
Jonas Cramby är BBQ-proffset som vet hur en äkta amerikansk grillfest ska vara. Nu är det snart den fjärde juli och amerikanerna firar sin nationaldag med riktigt härlig BBQ.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Här bjuder Jonas Cramby på sina bästa recept och tips inför världens största grillfest.

1. Sluta köpa färdigmarinerat

För att det är äckligt med färdigmarinerat kött och för att det tar en minut att blanda själv. Genom att göra egna kryddblandningar slipper man konstiga tillsatser och smaker.

Recept: 8 marinader till grillat

2. Köp en skorstenständare

Tändvätska innehåller massa kemikalier och tar slut fort. Med en skorstenständare får du snabbare glöd, det är miljövänligt och håller hela livet.

3. Håll det enkelt

Använd kol istället för briketter det ger bättre smak och innehåller inga tillsatser. Köp en enkel klotgrill istället för en dyr gasolgrill som tar mycket plats och som inte ger rätt smak. Det som är gott med grillning är ju att köttet får smak av eld och trä, det är hela vitsen.

4. Använd locket också

Genom att hälla kol i halva grillen (så kallad indirekt grillning) och lägga locket på, kan du använda grillen som en ugn också. Kastar du på en näve rökspån så blir det barbecue, vilket ju är kungen av grillmetoder.

5. Gör det till en hobby

Det är nyckeln till att det blir bra. Processen att fundera på vilket sätt man gör det på och hur man gör nästa gång är kul. Köp ett anteckningsblock och skriv ner tillagningstider, innertemperatur, vilken träsort för att få bäst röksmak m.m. Fortbilda dig själv samtidigt som du lagar.

Här är två smarriga grillrecept från Jonas:

Memphis dry ribs >>

Memphis dry ribs.
Memphis dry ribs.

Poblano-potatissallad >>

Poblano-potatissallad.
Poblano-potatissallad.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons