Så lagar du Jimmy Guos Chicken katsu – se videon här
18 sep, 2024
AvBetty Regnström Larsson
I Jimmy Guos kök på Södermalm visar han hur man lagar en fantastisk Chicken Katsu med vitkålssallad och sushiris. Tips, skratt och god mat utlovas i videon ovan!
Annons
I första avsnittet av serien I mitt kök får vi följa med hem till mat-profilen Jimmy Guo och se hur han tillagar en Chicken Katsu i hans kök på Södermalm i Stockholm. Det är en av hans absoluta favoriträtter att laga till vardags eftersom det är enkelt och går fort.
–Det är friterad kyckling, gott ris och massa vitkål, säger Jimmy Guo.
Se i videon ovan hur man tillagar Chicken Katsu - som funkar både till vardags och middagsbjudningar!
Se fler avsnitt av I mitt kök här!
Recept Chicken Katsu (4 portioner)
Sushiris:
- 4 dl sushiris
Vitkålssallad med sesamdressing:
- 1/2 huvud vitkål
- 3 msk rostade sesamfrön
- 1 dl kewpiemajonäs
- 1 msk sesamolja
- 1 msk socker
- 2 msk risvinäger
- 2 tsk japansk soja
Chicken katsu:
- 4 stora kycklinglårfiléer
- Salt
- Peppar
- MSG
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 4 dl pankobrödsmulor
- Olja till fritering
Sushiris:
- Skölj riset i flera omgångar med vatten tills vattnet är klart.
- Fyll på med vatten så det täcker riset med 2 cm. Låt svälla i 30 minuter.
- Koka sedan upp på spisen på medelhög värme. När riset kokar sänker du värmen till låg, lägger på ett lock och låter ånga klart i 15 minuter. Lyft inte under några omständigheter på locket under tiden.
- Stäng av värmen och låt riset vila 5 minuter innan du fluffar och serverar det.
Vitkålssallad med sesamdressing:
- Riv vitkålen på en mandolin så tunt du bara kan. Lägg sedan kålen i iskallt vatten i 5 minuter så det blir extra krispigt.
- Låt rinna av och slunga torrt i en salladsslunga innan servering.
- Krossa sesamfröna lätt i en mortel och rör ihop med kewpiemajonäs, sesamolja, socker, risvinäger och japansk soja.
Chicken katsu:
- Lägg kycklinglårfiléerna mellan två lager plastfolie och banka sedan ut dem med en kötthammare eller en liten stekpanna.
- Krydda båda sidor ordentligt med salt, peppar och någon nypa MSG.
- Vispa äggen i en djup tallrik och förbered två ytterligare tallrikar med vetemjöl och panko i vardera.
- Vänd kycklingfiléerna först i mjöl, sedan i ägget och sist i pankon. Se till att få tunna men jämna lager av paneringen så att det blir riktigt krispigt och saftigt.
- Hetta upp ett par cm olja i en stekpanna till 180 grader.
- Fritera den panerade kycklingen några minuter på vardera sida tills de blir gyllenbruna och frasiga. Använd gärna en stektermometer för att ha koll på oljans värme. Låt den färdiga kycklingen få vila ett par minuter på galler innan du skivar och serverar dem med riset och vitkålssalladen vid sidan av.
Annons