Så gör du Jelloshots med champagne och guld

Imponera på gästerna i nyår med den här superenkla, men ack så lyxiga cocktailvarianten i ätbar form. Champagne och guld – det kan inte slå fel.
03 december, 2017

Maximalt resultat på minimalt med tid? Den här drinken i godisvariant har allt man kan önska av nyår: Champagne och guld – i en festlig form.

Att den dessutom är enkel att svänga ihop och går att förbereda i god tid är en härlig bonus.

Jelloshots med champagne och guld

Du behöver:

3,5 dl champagne (eller valfritt bubbel)

4 msk färsk citronjuice

4 msk sockerlag

5 tsk gelatinpulver (eller veganskt alternativ, t.ex. vegegel)

Ätbart guld

Gör så här:

1. Blanda sockerlag, citronjuice och is i en shaker. Skaka väl.

2. Häll blandningen i en kastrull och häll i gelatinet. Låt pulvret ligga och dra i någon minut och värm sedan upp långsamt. Rör om hela tiden tills gelatinet är upplöst (cirka fem minuter).

3. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt champagne. Blanda väl och häll blandningen i en lätt oljad låg plåt och låt stelna i kylskåpet. Några timmar eller över natten.

4. Vänd plåten på ett bakplåtspapper och skär champagnegelén i bitar.

5. Garnera med det ätbara guldet.

Foto: Colleen Jeffers via Sugar & cloth

Läs mer:

Vill du ha ett champagnetorn till nyår? Så här gör du!

6 enkla rosa drinkar på champagne

Vad är egentligen skillnaden mellan champagne, cava och prosecco?