Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Bästa italienska restaurangerna i Stockholm

30 nov, 2018 
AvHanna Carlsson
Stockholm har många bra italienska restauranger!
Den italienska kokboken innehåller mer än bara pasta och pizza. Här hittar du de bästa italienska restaurangerna i Stockholm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Italiens största restaurangguide Gambero Rosso har listat vart du hittar den bästa italienska maten i Stockholm. Bland restaurangerna hittar vi allt från finkrogar till pizzerior.

1. Mancini

Mancini.
Mancini.

Typ av mat: Fine dining
Adress: Tunnelgatan 1A
Hemsida >>

En restaurang som känns väldigt familjär. Det finns några få bord och en väldigt privat och elegant atmosfär. Mancini har en enastående vinlista där du kan välja mellan ca 4000 olika italienska viner. Bokar du i god tid är det möjligt att få sitta mitt i vinkällaren bland stora flaskor och ost som dinglar i taket bredvid ljuskronorna. Kort sagt är det här den bästa italienska restaurangen i stan.

Annons

2. Giro Pizzeria

Giro Pizzeria.
Giro Pizzeria.

Typ av mat: Pizza
Adress: Sveavägen 46
Hemsida >>

Enligt Gambero Rosso den bästa italienska pizzerian i stan. Giro Pizzeria erbjuder 20 olika pizzor som är gjorda på ett klassisk napolitanskt vis. Pizzan är både fluffig och elastisk tack vare erfarenheten av pizzaiolo (pizzabagaren) Matteo Bizzarro. En modern miljö, bra service och en uppsjö av goda glassar och cocktails gör att den här pizzerian har hela paketet.

3. Adria Ristorante & Bar

Adria Ristorante & Bar.
Adria Ristorante & Bar.

Typ av mat: Vinbar
Adress: Tulegatan 10
Hemsida >>

Annons

En livfull och ungdomlig atmosfär identifierar denna restaurang som öppnades i oktober 2016. Det är en effektiv konceptrestaurang med en multifunktionell matsal som både är en modern restaurang och en bar, med ett enkelt och centrerat kök. Menyn ändras ofta och innehåller vissa fiskalternativ. En lysande vinlista med genomtänkta val.

4. 450 Gradi

450 Gradi.
450 Gradi.

Typ av mat: Pizza
Adress: Jupitervägen 30, Lidingö
Hemsida >>

Det är väl värt ansträngningen att besöka denna mycket mysiga pizzeria med cirka 30 platser på Lidingö. Tillförlitlighet, kvalitet och noggrannhet är något du kan räkna med när du kommer hit. Det finns även ett fint urval av hantverksmässig öl och italienska viner. Om ett par månader kommer 450 Gradi att flytta till en helt ny plats vid havet tack vare investeringen av ex-fotbollspelaren Jesper Blomqvist som är delägare av pizzerian.

Annons

5. La Vecchia Signora

La Vecchia Signora.
La Vecchia Signora. Foto: White Guide

Typ av mat: Traditionell
Adress: Åsögatan 163
Hemsida >>

Beläget på Södermalm är det en typisk osteria där vin och stora rätter dominerar scenen. Vi föreslår att du börjar med steak tartare innan du går vidare till deras populära agnolotti ai tre arrosti (fylld pasta med tre rostade kött), serverad med smör och salvia. Rum för cirka 50 platser och uteservering för varma sommarkvällar.

6. Döden i grytan

Typ av mat: Traditionell
Adress: Norrtullsgatan 61
Hemsida >>

Annons

Detta är en bra plats med ett brett utbud av italienska smaker och specialiteter. Bland förrätterna rekommenderas spagetti med musslor eller pappardelle med vildsvin. Vinutbudet är begränsat men det finns många intressanta val som sträcker sig från Etna till Langhe, Veneto och Marche.

7. Corvina Enoteca

Typ av mat: Vinbar
Adress: Kornhamnstorg 47
Hemsida >>

Enoteca Corvina är en välkomnande hamn med noga utvalda produkter. På menyn finns fina carpaccios och à la carte-pasta med en stark punkt i ostar och härdade kött. Maten kan kombineras med sjuttio olika viner som serveras i glas.

Läs också: Italienska Eataly öppnar i Stockholm

Italienska Eataly öppnar i Stockholm.
Italienska Eataly öppnar i Stockholm.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons