Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Isbitar med jordgubbar och champagne

10 feb, 2019
AvRedaktionen
Isbitar med jordgubbar och champagne.
Jordgubbar och champagne är en klassisk kombination. Varför inte slå två flugor i en smäll och göra isbitar av dem? Perfekt att lägga i drinkar, bål eller ett glas champagne.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

jordgubbar, skurna i bitar

champagne eller mousserande vin

isformar, gärna hjärtformade

Gör så här:

1. Fyll isformarna med skivade jordgubbar.

2. Häll över champagne eller mousserande.

3. Frys i 4-6 timmar, eller tills isbitarna är tillräckligt hårda.

Isbitarna fryser inte lika hårt som vatten, men bör bli tillräckligt fasta för att kunna plockas ur och läggas i drinkar. Hittar du inte hjärtformade isformar går det självklart lika bra att använda något annat.

Tipset är hämtat från Laylita.com där du även kan se hur man gör steg-för-steg.

Testa också: Champagnedrink med jordgubbssorbet

Isbitar med jordgubbar och champagne. Foto: Laylita.com
Isbitar med jordgubbar och champagne. Foto: Laylita.com

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons