Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Imponera på dina vänner med helgens lyxigaste pizza

21 nov, 2015
AvLisa Segerson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Säg hejdå till fulpizzan! Dagens recept är en frasig, lövtunn pizza med lyxig och fräsch topping med goda ostar, tryffel och löjrom. En perfekt rätt att bjuda på under helgens fest.

Läs också: Recept på glutenfri pizza

Du Behöver:

– Pizzabotten

– 2 silverlökar

– 1/2 dl vitvinsvinäger

– 1/2 dl vatten

– 1 msk socker

– 4 små vetetortillas

– 150 g västerbottensost (riven)

– 4 champinjoner

– 200 g löjrom

– 2 dl crème fraiche

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– 1 knippe gräslök (finhackad)

– Nymalen svartpeppar

Så här gör du: 

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken tunt och lägg i kallt vatten i 10 minuter. Blanda vinäger, vatten och socker och rör till sockret löst sig. Häll av löken och lägg den i vinägerlagen, låt ligga i minst 15 minuter. Sprid ut ett jämt lager ost över varje tortilla och baka i ugn i ca 5 minuter, tills osten smält och pizzorna fått fin färg. Skiva champinjonerna mycket tunt, gärna med en mandolin. Skiva från toppen och använd foten som ett handtag. Lägg på snygga klickar med löjrom och crème fraiche på pizzorna, samt små högar med lök. Stick ner champinjonskivorna i löjrommen avsluta med att strö över finhackad gräslök och svartpeppar.

Annons

Läs också: Så fixar du helgens godaste och enklaste tilltugg

Recept och bild taget från ELLE mat och vin

Annons