Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Hot chicken-sandwich

24 maj, 2024 
AvTimm Vladimir
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på hot chicken-sandwich
Columbus Leth
När vi snackar hot chicken-sandwich, snackar vi om en burgare som har allt! Panerad kyckling med härlig hetta från bbq-såsen, omsluten av ett briochebröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo
Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Hot chicken-sandwich

Kycklingen både marineras och paneras och får massor av smak.

Krispigt goda hot chicken-sandwich går inte att motstå
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

Krispig kyckling:

3 dl filmjölk
2 ägg
1 ½ tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk äppelcidervinäger
4 stora kycklinglårfiléer
2 dl vetemjöl
Salt och svartpeppar
1 liter olja till fritering

Bbq-sås:

2 msk brun farin
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chiliflingor el flakes, gärna chipotle
1 tsk torkad timjan
1 msk tabasco

Till servering:

4 hamburgerbröd, gärna brioche
50 g majonnäs
1 hjärtsallad
4 hela ättiksgurkor

Gör så här:

  1. Rör ihop filmjölk, ägg, salt, peppar och vinäger. Lägg kycklingen i marinaden och låt dra i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.
  2. Blanda mjöl, salt och peppar i en skål. Ta kycklingfiléerna ur marinaden, vänd dem i mjölet och låt ligga i skålen ca 10 minuter.
  3. Värm oljan till 160° (använd termometer) i en gryta. Fritera kycklingen i oljan ca 8 minuter tills den är gyllene och spröd. Kontrollera att den är genomstekt.
  4. Bbq-sås: Rör ihop farin, pressad vitlök, rökt paprika, chili, timjan och tabasco i en skål. Tillsätt mycket försiktigt ½ dl av den heta oljan. Vänd kycklingbitarna i såsen.
  5. Värm hamburgerbröden lätt. Bred på majonnäs. Fyll med sallad, kyckling, skivad ättiksgurka och eventuellt extra bbq-sås.

Foto: Columbus Leth

Annons